Jag har ätit glutenfritt nu i 2 månader och valde det för att se om det kunde minska acne och inflammation i kroppen. Jag var ju hos en mottagning där det visade sig att jag reagerade på gluten. Det var starten på min glutenfria vardag. Fick inte avstå så mycket saker i min vardag, så det var ingen enorm uppoffring. Och jag tyckte att jag märkte en skillnad på acnen, men parallellt med att jag slutade äta gluten, använde jag också bra hudvård från min granne Nina Nilsdotter och började gå på behandling där, så svårt att exakt säga om minskningen berodde på min glutenfria kost eller inte. Men eftersom jag ätit gluten alla andra år utan att få någon reaktion i kroppen av det, som många får, så har jag nu i efterhand börjar ifrågasätta saker lite. Varför ska man plocka bort saker som ”kan” skapa inflammation i kroppen. Det känns som en så enkel väg att gå. Och när det kommer till gluten, så är det inte för mig i vardagen, en stor uppoffring, men på det stora hela, en enorm uppoffring när jag tänker på allt gott fika, alla baguetter jag brukar äta på sommaren, bullarna på Gotland, pizzan i Rute eller morotskakan på Rosendal en söndag eller alla boulangerier i Paris, då blir det helt plötsligt en enorm uppoffring för att det kanske kan orsaka inflammation i min kropp. Så nu har jag landat i att jag ska börja äta gluten när det kommer till allt det här jag saknar att äta. Men jag kommer fortsatt äta glutenfritt så mycket jag kan, men eftersom jag inte får några problem i övrigt när jag äter gluten, känner jag inte att det är värt att avstå. Jag tänker också att istället för att ta bort saker som kan skapa lite inflammation, kan man väll istället addera saker som hämmar och minskar inflammation? Om det är kost eller kosttillskott, det ska jag utforska mer. Men finns ju massor av saker att äta och dricka som skapar bra bakterier i magen och städar ur dåliga bakterier. Så det är min plan framåt. Äta massa härligt antiinflammatoriskt och fokusera på att boosta magen med bra grejer, men också njuta av en underbar ostfralla och morotskaka när jag väl vill det.